Transport Management System (TMS) til Nordic Transport & Logistics


Ruteoptimering transportvirksomhed


Vi kan i Kodido med glæde melde ud, at vi netop har indledt et samarbejde med Nordic Transport & Logistics om at udvikle deres nye TMS system.

Nordic Transport & Logistics er en transportvirksomhed stiftet i 2014 af partnere med erfaring indenfor branchen. Her har de alt for ofte oplevet mangler, forsinkede leverancer og mange ting der kunne optimeres i måden at drive transportvirksomhed på. Generelt har der været for lidt fokus på kvalitet i transportbranchen, og det har Nordic Transport & Logistics tænkt sig at ændre ved at få deres helt eget Transport Management System.

Ved at inddrage kunder og medarbejdere vil Nordic Transport & Logistics sikre, at alles behov opfyldes på den bedste måde. Kodido kommer ind i billedet her, da der fremover skal benyttes specialiserede systemer der sikrer, at alle opgaver løses på den mest optimale måde. Nordic Transport & Logistics vægter ikke blot kvalitet højt, men også at miljøet tilgodeses. Nordic Transport & logistics leverer mere end 25.000 pakker om ugen fordelt på mange forskellige ruter.

Kodido har fået til opgave at optimere alle ruter der køres dagligt, så der bruges mindre tid og køres færre kilometer. Udover dette har Kodido til opgave at levere et overordnet TMS-system, der kan hjælpe med de generelle administrative opgaver såsom løn til chauffører, dokumentation og support. Kodido skal levere et system, der hjælper Nordic Transport & Logistics med at bevare overblikket i en travl branche som transportbranchen.

Vores TMS system til Nordic Transport & Logistics indeholder blandt andet:

  • Automatisk daglig ruteoptimering af leverancer
  • Optimering og automatisering af manuelle arbejdsgange
  • Integration til lønsystem og økonomisystem
  • Applikation (app) til mobil og tablet
  • Dashboard til administrative opgaver

Dette nye system vil give Nordic Transport & Logistics en vigtig konkurrencefordel i form af færre omkostninger og forbedret kvalitet.

Ruteoptimering transportvirksomhed

Hvad er et Transport Management System (TMS)?

Et TMS system har til formål at give det fulde overblik over ens bilflåde, så det er nemmere at overskue alle opgaver, ruter og kunder. Det kan reducere omkostninger ved blandt andet at planlægge de mest effektive ruter og reducere antal kørte kilometer, samt tiden det tager at køre ruten. Derudover vil et godt TMS system gøre det nemt at foretage ændringer i leveringsplaner, så kunder altid kan få den bedste service hurtigst muligt.

Et Transport Management System findes i mange forskellige udgaver afhængig af hvilke behov og udfordringer en given virksomhed står overfor. I Kodido mener vi at det bedste system bør udvikles så det skræddersyes til netop de behov en virksomhed har. Der findes flere standard TMS systemer man kan købe som licens, men her vil man ofte betale for meget mere end man reelt har behov for. Generelt set vil systemet blive anvendt af folk fra kontoret, som kan planlægge ruter, udlevere dem til chauffører og vælge hvilken transportform der skal bruges. Samtidigt vil hver chauffør bruge systemet under kørsel, og kan på denne måde nemt få et overblik over dagens leveringer og hvordan de bedst kommer ud til kunderne. GPS’en vil automatisk vise den rute, som TMS-systemet har beregnet som den mest optimale. De nyeste TMS systemer kører primært på en app enten på mobil eller tablet. Således kan chaufføren undgå alt bøvl med fysiske papirer, som hurtigt kan forsvinde eller blive gennemblødt i tilfælde af regnvejr.


Se mere her