Hvad er databaser og hvordan kan de hjælpe dig?

19 februar 2018. Læsetid: 5 min.


database Kodido

En database kan defineres som en struktureret samling af data.

Før computeren blev udbredt brugte virksomheder kartoteker til at gemme oplysninger i. Hver kunde, leverandør eller produkt havde hver deres “skuffe”, og for at indhente informationer fra disse data, såsom hvilke produkter en kunde har købt og hvor ofte, krævede det manuelt arbejde. Data kan i dag lagres elektronisk i databaser, der kan udnyttes til utallige formål på alle størrelser computere fra pc’er til store centrale maskiner. Et databasesystem udgøres af en database, software til databasestyring, anvendelsesprogrammer og et lagringsmedie.

Databasesystemer bliver brugt til hurtigt og nemt at finde konkrete oplysninger om f.eks. kunder, virksomheder og meget mere. Der findes næsten ingen begrænsninger på hvilke oplysninger og mængden af oplysninger, som kan lagres i databaser.

En database er opbygget i tabeller, som indeholder forskellige datatyper. En tabel kan indeholde virksomhedsinformationer som CVR-nr., navn og adresse, hvor en anden tabel kan indeholde antal ordre og ordrestørrelse. I moderne virksomheder anvendes databaser meget aktivt og der bliver analyseret på data døgnet rundt. Analyser over produktionsdata, råvarepriser, kundedatabaser med mere bliver analyseret konstant, for at virksomheder kan optimere deres egen forretning.

5 grunde til at virksomheder kan have gavn af en god database!

1) Skalerbarhed

Når en virksomhed vokser, kan det være vanskeligt at beholde overblikket over den stigende mængde af data. Gode databasesystemer kan hjælpe med at holde styr på alle virksomhedsdata helt automatisk, og gør det derved også nemmere og hurtigere at skalere din virksomhed.

2) Håndtering af kundedata og relationer

Det er vigtigt at kende og have gode relationer til sine kunder og her vil et CRM-system (Customer Relationship Management) være et godt værktøj. Et CRM-system er en database, som holder styr på kunderelationer, kundedata, salg, marketing samt kundeservice.

3) Persondataloven

Har en virksomhed ikke har styr på persondata, kan det blive en dyr fornøjelse. Med EU’s nye databeskyttelsesforordning betyder det, at privatpersoner kan kræve, at virksomheder skal kunne oplyse al data på den pågældende og evt. slette informationerne. Samtidigt betyder det, at virksomheder kan blive bedt om at flytte data fra deres virksomhed til en anden, uden at kunne modsætte sig dataoverførslen. Hvis virksomheder har en god database, kan de nemt slette, flytte eller redigere i deres data, så de undgår kæmpe bøder.

4) Effektiv lagerstyring

For at levere de rigtige ordrer og få tilfredse kunder, kræver det ofte en effektiv lagerstyring. En database kan hjælpe med at holde styr på lageret, så virksomheder altid ved hvad de sælger og hvornår de skal købe nye varer hjem.

5) Planlægning for vækst

I de fleste virksomheders databasesystemer er det muligt at lave rapporter og analyser, så de nemmere kan overkomme kundernes behov og forudsige fremtidige trends. Hvis planen er at vækste, kan et robust databasesystem være virksomhedens mest værdifulde ressource.

Hjælp til databaser

Står i med en masse information som er svær at overskue, så er et databasesystem den helt rigtige løsning. Vi kan udarbejde databaser, der hjælper jer med at strukturere information i et nyt format, som er nem at tilgå og opdatere. Hvad end i skal gemme jeres informationer på en ny form, optimere en eksisterende database, migrere eller flytte information, kan vi hjælpe jer med dette.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål så skriv meget gerne til hello@kodido.com eller giv os et ring på telefon

+45 23 24 80 75.


Kilder og inspiration