Webapplikationer og Progressive Web Apps

1 oktober 2018


Webapplikationer og Progressive Web Apps Kodido

Hos Kodido ved vi, at det kan være nødvendigt at digitalisere forretningsmæssige koncepter i jeres virksomhed som led i at blive eller forblive konkurrencedygtige. Uanset hvor langt I er kommet med digitalisering i jeres virksomhed, vil vi altid kunne rådgive jer om mulighederne og hjælpe jer med at udvikle den. Webapplikationer (Web Apps) kan være en rigtig god løsning, da de nemt tilgås via en internetbrowser fra mobil, tablet eller computer.

Udviklingen af Web Apps baseres på de samme teknikker, som når man laver en standard hjemmeside. Forskellen er, at hjemmesiden nu bliver tilpasset til alle enheder og størrelser, så brugeren får samme oplevelse uafhængig af hvilken enhed der benyttes.

I samarbejde med jer skræddersyr vi en Web App efter jeres behov og ønsker og inddrager altid de mest relevante og nyeste teknologier. Hvis I ønsker en mere applignende platform, så anbefaler vi, at i læser nedenstående afsnit omkring ”Progressive Web Apps”.

Progressive Web Apps (PWA)

I Kodido tror vi, at Progressive Web Apps vil sætte standarden de næste mange år, da de kombinerer det bedste fra Web Apps og Native Apps.

En PWA er en Web App, der bruger moderne webteknologier til at levere en applignende oplevelse til brugerne. Med Progressive Web Apps behøver jeres virksomhed ikke at vælge imellem en hjemmeside eller en mobil app. Progressive Web Apps fjerner de fleste begrænsninger, som en hjemmeside har, og giver brugeren den brugervenlige og funktionelle del, som en app har. Denne kombination kan kun gøre alle glade.

Progressive Web Apps er nemme at installere, da de ikke kræver at brugeren forlader hjemmesiden i browseren, og man undgår altså at hoppe over i Play Store eller App Store for at downloade appen. På Android, vil besøgende have mulighed for at tilføje PWA til startskærmen, som man kender fra sine apps. Med et klik vil brugeren åbne deres PWA, helt præcis som en app vil gøre.

Pinterest og Tinder er blandt dem, som har udviklet Web Apps som en PWA og opnået rigtige gode resultater. Nedenstående billede viser, hvordan en Progressive Web App kan se ud, hvor især ”Føj til startskærmen” er en af de smarte funktioner, der kan laves med PWA.

PWA Tinder og Pinterest

Pinterest så en stigning på 44% i brugergenereret reklameindtjening og brugerne blev på sitet 40% længere sammenlignet med deres tidligere webapplikation. Tinder har formået at reducere load time fra 11.91 sekunder til 4.96 sekunder med deres nye PWA og samtidig har det resulteret i at appen fylder 90% mindre end Tinders Android App.

En PWA vil altid være tilgængelig og give brugbare informationer, også selvom man ikke er tilsluttet et netværk. Niveauet af offline funktionalitet afhænger af hvordan PWA-applikationer er opbygget – nogle vil fungere fuldkommen uden internet, mens andre kun vil vise det mest relevante og informere brugeren om, at de er offline.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål så skriv meget gerne til hello@kodido.com eller giv os et ring på telefon

+45 23 24 80 75.


Kilder og inspiration